Gruzja lemoniadami stoi! Początki lemoniadowego szału w tym kraju sięgają II poł. XIX w. kiedy to restauratorzy postanowili zacząć dodawać różnego rodzaju naturalne owocowe i ziołowe syropy do wody.
Podczas produkcji lemoniad Zandukeli wykorzystuje się jedynie naturalne owoce i zawsze jest ona rozlewana do szklanych, zakręcanych butelek.
Gruzińska lemoniada podbija gusty i serca Polaków, dzięki czemu od pewnego czasu cieszy się ona niesłabnącą popularnością w ciągu całego roku. Ci, którzy mieli już okazję ją spróbować przyznają, że nie da się jej porównać do żadnego innego popularnego w naszym kraju napoju.
Poniżej przedstawiamy galerię zdjęć autorstwa Jagody Pankiewicz, której bohaterką jest lemoniada Zandukeli.
o czym jest ten portal?
Teraz to już nikt nie wie.
Publikują, co popadnie.
Czasem dla rozluźnienia atmosfery, popełniamy takie teksty. Rano będzie coś o broni 😉